Петък, 29 март 2024

29.03.2024

Последвайте ни

ДОБРИТЕ ПРИМЕРИ: Ученик дари 60 лева от касичката си за болницата в Добрич

10-годишният Божидар от Добрич дари 60 лева от касичката си, за да подпомогне болницата в Добрич. Това съобщи Тихомир Иванов – Шпингела, който обяви в социалната мрежа кампания в подкрепа на лечебното заведение.

„Всички имаме близки, които са в рисковите групи, затова трябва сами да си помогнем, защото не можем да разчитаме на държавата“, заяви Тихомир. Той обяви, че кара АТВ и е искал да подмели гумите му, но е решил предвидените за целта 500 лева да дари в подкрепа на болницата в тази трудна ситуация.

Призова да го подкрепят неговите приятели, както и арендаторите и бизнесмените от Добрич и региона, като всеки може да участва с различна сума – 20, 50, 100 лева или повече, според възможностите си.

Средствата могат да се дарят лично, срещу трите имена и подпис, на Божидар или да се преведат по сметката на болницата.

Само за няколко часа са събрани 1200 лева. Повечето дарители са приятели на Шпингела. Но, има и такива, които са се отзовали на призива му в социалната мрежа. Сред тях е и малкият Божидар, чиято майка се свързала с Тихомир и обяснила, че синът й иска да дари. Когато се срещнали, станало ясно, че момченцето дарява от своята касичка сумата от 60 лв. Не е важно колко си голям, а колко ти е голямо сърцето, сподели Тихомир.

Пред Про Нюз Добрич той коментира, че все още не е решил дали събраните с негова помощ средства ще бъдат целеви или ще остави ръководството на болницата да прецени за какво ще се използват.

За връзка с Тихомир Иванов - тел:0899228895

c