Четвъртък, 28 март 2024

28.03.2024

Последвайте ни

ДОБРИТЕ ПРИМЕРИ: Младежи от Добрич пазаруват на възрастни хора

Благородна инициатива подеха трима младежи от Добрич – двама бивши възпитаници на Езикова гимназия „Гео Милев”, които вече са студенти, и абитуриент на учебното заведение. Aнгел Mихов, Радо Димитров и Даниел Иванов обявиха в социалната мрежа: Заради създалата си ситуация с коронавирус помагаме на всеки един възрастен или човек в нужда. Ако имате нужда от храна, лекарства и каквото и да е, ние ще ви донесем.

За Про Нюз Добрич Ангел Михов сподели, че идеята им хрумнала много спонтанно. Говорили, че има доста фирми, които разнасят храна. И тъй като и тримата имат автомобили решили с тях те пък да помагат на хората, които имат нужда от пазаруване. „Защото е и много скучно – да стоим в къщи, да не вършим нищо за обществото”, сподели момчето. Младежите сметнали, че по този начин ще намалеят опашките пред магазините, ще свършат нещо полезно и ще предпазят възрастните хора от зараза. Ангел допълни, че са снабдени с ръкавици и респираторни маски.

Към момента към инициативата на младежите желание да се присъединят са изявили два-трима техни познати, но те са убедени, че ще се увеличат. „Радвам се, че инициативата ни се подкрепя и съм сигурен, че все повече и повече млади хора ще се ентусиазират и ще ни подкрепят”, допълни той.

Ако се нуждаете от помощ при пазаруване, може да се обадите на тел. 0898 983 196, 0877 877 428 или 0896 710 346.

c