Петък, 29 март 2024

29.03.2024

Последвайте ни

Заповед с мерки срещу коронавируса издаде кметът на Община Добричка

Мерки за недопускане разпространението на коронавирус въвежда със заповед кметът на Община Добричка Соня Георгиева. Тя е на основание заповедта на министъра на здравеопазването във връзка с регистрираните случаи на COVID-19 в Габрово и Плевен, препоръка на Националния оперативен щаб и проведеното в неделя извънредно заседание на Министерския съвет.

Според заповедта детските градини на територията на община Добричка остават отворени при задължителен медицински преглед на входа и при засилени мерки за почистване и дезинфекция на помещенията. Директорите не трябва да приемат болни деца. По преценка на родителите децата може да не посещават детска градина в определения превантивен ограничителен период.

Преустановяват се посещенията на културни мероприятия, в това число на кина, театри, концертни зали и други, в които се събират много хора на закрито. Забранява се провеждането на всякакви масови мероприятия, в които участват деца. Родителите трябва да осъществяват строг контрол с оглед предотвратяване на събирания извън дома.

Преустановяват са свижданията и посещенията на близки в Дома за пълнолетни лица с деменция в село Опанец. Спира се провеждането на масови мероприятия в пенсионерските и младежки клубове.

Медицинските специалисти в здравните кабинети в училищата трябва да осъществяват строг пропускателен контрол в образователните институции. Провеждането на спортни мероприятия да се извършва без публика.

Заповедта на кмета Соня Георгиева важи до второ нареждане.

c