Петък, 29 март 2024

29.03.2024

Последвайте ни

Таксиметров шофьор предостави дом на пострадало от пожар семейство от Добрич

Колега на Живко Димитров от Добрич, чието семейство остана без дом след пожар, му предоставя свое жилище. Двамата са таксиметрови шофьори и работят в една и съща фирма.

Каза ми: „Давам ти го безвъзмездно, оправяй се, стабилизирай се”, сподели за Про Нюз Добрич Живко Димитров. Той е категоричен, че когато стъпи на краката си, след два-три месеца, ще намери начин да се отблагодари на колегата си. Условията в жилището са страхотни, много съм доволен, каза мъжът. В момента прави дребни ремонти в апартамента, ще го обзаведе с техника и мебели, които са му дарени или обещани.

Припомняме, че домът на Живко Димитров пострада сериозно от лумнали пламъци в нощта на 15 февруари и в момента е необитаемо. При пожара загина 68-годишната му тъща Събка Панайотова.

Мъжът не очаква в близко бъдеще да се върне в опожарения си дом. Разбрал се е със съседите си на първия етаж, чието жилище също пострада сериозно и не може да се живее в него, че единственият вариант е да потърсят сериозен строителен предприемач, който да възстанови сградата. По думите на Живко Димитров жилището на съседите му, които са на първия етаж, е застраховано, а неговото – не. „Щях да правя застраховка, просто изтървах момента, кой очаква да му се случи такова нещо”, сподели добричлията. Това ни е най-големият проблем на нас, българите, че не очакваме това да ни дойде на главата, а като възникне голяма беля, се оказваме без застраховки, допълни той.

Страхотно много хора ни помогнаха в този труден момент, просто нямам думи, с които да изкажа благодарността си, каза още Живко Димитров.

c