Четвъртък, 28 март 2024

28.03.2024

Последвайте ни

Недоживял лечението си мъж от Добрич ще спаси други от адските болки

Средствата, които бяха събрани за лечението на Десислав Димов от Добрич, ще бъдат дарени за закупуване на скъпа апаратура, която помага за облекчаване на болката. Това написа в социалната мрежа Антоанета Малева – майка на 38-годишния мъж, който почина през септември м. г. Той бе с тежка травма на гръбначния стълб, причинена от катастрофа, последвана от 17 години на парализа и тежки болки.

Последните две години бяха изпълнени с кампании за набиране на средства за поредното лечение, но времето не стигна и Деско загуби битката, като ни напусна, споделя Малева. Тя разказва, че по дарителската му сметка, с много усилия бе набрана част от нужната сума и след няколко месеца на обмисляне на различни варианти за най-ползотворното изразходване на тези изстрадани средства, семейството му решава да закупи и дари на МБАЛ в Добрич система за декомпресия SpineMED® /Канада/. Фирмата е световен лидер в нехирургичната спинална декомпресия, предназначена за облекчаване на повредени и дегенеративно променени дискове.

 „В момента устройството SpineMED® е най-модерната и ефективна процедура за консервативна декомпресия на гръбначния стълб и дисковете и пазарната му стойност е 94 000 евро. Никое друго устройство не предлага сравнима ефективност, валидност, сигурност, лекота на използване и практичност”, посочва майката на Деско.

За закупуването на апарата обаче не достигат 11 000 лева. Антоанета Малева отправя призив към всички познати и непознати сърцати хора да оценят усилията и добронамереността на семейството и да помогнат средствата да бъдат събрани. Нека заедно да доведем до край тази благородна кауза в името на страдащите, призовава тя. И съобщава, че първите 200 лева вече са дарени. Майката на Деско посочва, че ще има и допълнителни такси по транспортните услуги, за тях се очаква оферта, която ще бъде приложена.

Малева публикува писмо на директора на МБАЛ в Добрич д-р Светозар Байчев за готовността болницата да приеме дарението с благодарност и потвърждение за полезността и уникалността на SpineMED®. В писмото се посочва, че системата ще бъде инсталирана в Отделението по физикална и рехабилитационна медицина.

„Убедени сме, че това е модерен и уникален за България нехирургичен метод, който ефективно подпомага ефективно лечението на увредени междупрешленни стави и дискове, предотвратява по-нататъшни усложнения, справя се ефективно с болката и подпомага за възстановяването на дистрофични промени в нервите”, пише в писмото. От МБАЛ изразяват надежда, че с използването на метода ще се постигнат дълготрайни резултати без използването на медикаменти или оперативно лечение на определени пациенти.

„Скъпо семейство, оценяваме Вашата загриженост и съпричастност към болката на страдащите с толкова разпространените неврологични заболявания и желанието Ви да помогнете за облекчаването на тези страдания”, пишат още от болницата.

За целта е разкрита дарителска сметка в УниКредит Булбанк-клон Добрич:

BG97 UNCR 7000 1523 8607 58

BIC код: UNCRBGSF

на името на Антоанета Малева.

c