Събота, 27 април 2024

27.04.2024

Последвайте ни

Приоритетно рехабилитират улици в Добрич, водещи до големите инвеститори

Средствата в размер на 1 357 000 лева, които са от преизпълнението на приходите в бюджета на Община Добрич за 2019 година и са предвидени за ремонт на улици, да бъдат приоритетно изразходвани за рехабилитация на четири улици, които водят до Промишлена зона "Запад", реши на заседание Общинския съвет.

Става дума за:

  • ул. „Свещеник Павел Атанасов”
  • ул. „№12”
  • ул. „Хан Тервел”
  • ул. „Армейска”

Решението бе взето при актуализацията на бюджета на Общината за настоящата година.

"Тези улици имат крещяща нужда от рехабилитация", посочи общинският съветник Младен Матеев. По думите му, по тях всеки ден отиват на работа 1 000 души от пет квартала на Добрич. Матеев призова да не се омаловажават и инвеститорите, тъй като улиците водят до фабриките на „Есетере”, Неопърл”, до заводите „Старт”, "Ксела”, а в момента достъпът до тях е много труден. Общинският съветник каза още, че тези фирми посрещат други, които биха надградили инвестициите им. Освен това сме длъжници и на 1 500 души, които живеят в квартала, допълни Матеев.

Със средствата, които останат след рехабилитация на четирите улици, ще бъдат изкърпвани улици, по които по проекта за воден цикъл на Добрич са възстановени само траншеите. Ще бъдат взети предвид и улиците, които са предложени за ремонт от граждани по време на вчерашното (29 юли 2019 г.) публично обсъждане на актуализацията на бюджета.

c