Петък, 19 април 2024

19.04.2024

Последвайте ни

UFO експерт от САЩ идва със специален доклад за Националната среща в Добрич

Два месеца преди  Националната среща-семинар по уфология в град Добрич разговаряме с Иван Иванов, поканен като специален гост, който ще пристигне от САЩ за участието си във форума. 

Събеседникът ни е един от най-запознатите с  научната обосновка на явленията, определяни като извънземни или такива с все още официално необяснен произход. Иван Иванов е и основател на UFO Disclosure Bulgaria.

За Про Нюз Добрич, Иван Иванов сподели, че е изключително щастлив от възможността да представи наживо пред интересуващите се от уфология в България част от най-новите доказателства и документирани случаи на контакти между хора и обекти с извънземен произход.

Ето какво сподели той за читателите ни:

Г-н Иванов, вече потвърдихте участието си в Юбилейната среща-семинар. 30 години от началото на дейността на Мрежата на обединените български уфолози и на Клуб „Търсачи на алтернативни форми на живот“ – Добрич. Промени ли се нагласата на обществото и официалните институции към явленията, определяни все още като феномени или необясними?

Много може да се говори по темата и аз с удоволствие ще го направя през септември по време на Националната среща в Добрич. Що касае началото на НЛО движението в България, честно казано, някои неща оттогава вече са поизбледнели като спомени, но беше изключително вълнуващо и авантюристично. Сигурен съм, че много хора ще споделят по време на срещата - спомени, снимки и истории от онези години. Събирахме се в няколко от по-големите градове - най-вече в Стара Загора, Русе и Пловдив, за да обсъждаме и споделяме едни с други, какво е наблюдавано в отделните части на страната. По този начин възникна идеята и беше създадена Мрежата на обединените уфолози в България. Имахме нужда от единен координационен център, за да развиваме всичко онова, което се правеше във всеки един клуб в страната по онова време. Ще е вълнуващо да се видим с много от приятелите от онези години.

Темата, която е обявена за Юбилейната среща, е „В търсене на НЛО и загадките около нас“. Бихте ли споделили какво сте подготвил за аудиторията в България?

Всъщност, за мнозина вече не е тайна, че немалка част от публикуваното до момента от правителството на САЩ, а и не само, или т.нар. досиета, представляват манипулирани данни, целящи да подведат масовите потребители, които, разчитайки на правителствените източници, да им се доверят на 100%. Това уточнение следва да го направя именно заради естеството на цялата тази информация, която се шири по всевъзможни места. Нашите изследвания, които публикуваме и част от които ще представя по време на срещата, представляват снимков или видео-материал, представящ главно свидетелски показания на лица, станали преки свидетели или участници в срещи със същества от друг вид, някои от които дори живеещи на Земята от милиони години, още преди появата на човечеството.

В редица от изследванията си споменавате за провеждане на целенасочени срещи с извънземен разум и форми на живот. Как се случва всичко това? Всеки човек ли може да осъществи подобен контакт?  

Съществува поредица от „Протоколи”, създадени от д-р Стивън Гриър – основател на Disclosure Project USA (Дискложър Проджект, САЩ). Това са записки, съдържащи детайлни инструкции за достигането на човек до определено ниво чрез медитация. Методът представлява своеобразна  подготовка на човешкото съзнание за изграждане на кохерентна връзка между хората, намиращи се на открито (напр.), с разум от друго измерение, планета или вселена. До момента веднъж е правен подобен експеримент у нас – в ямболското село Скалица. Тогава обаче тaзи медитация по метода на д-р Гриър ние проведохме на английски език.

Какво всъщност се случва по време на такъв вид контакт?

Неслучайно д-р Гриър озаглавява записките си „Близки срещи от пети вид”. За всички онези, които за пръв път чуват – срещите от четвърти вид представляват контакт „лице в лице” -  с визуален обект (същество, летателен апарат, устройство и др.) При пети вид човек осъществява контакт на ментално ниво „съзнание-съзнание”.  При провеждането на медитацията от този вид участниците достигат до необходимото ниво на два етапа. По време на първия  - т.нар. подготвителен етап, се извършва настройка на груповата честота. Обикновено, тя се провежда в затворено пространство. По време на втората част групата вече излиза на открито. Според множество артефакти, този вид медитация води началото си от Южна Америка. От доста години в Перу съществува  група, наречена „Рама”, която използва практики, подобни на тези, които д-р Гриър описва в своите протоколи.  В много страни по света имаме приятели, които използват медитацията (включително и в България), но в „Близки срещи от пети вид” нещата са доста по-канализирани към използването на груповата енергия за осъществяването на контакт с развит разум от друго измерение.

Вие сте основател на „Дискложър България”. Какво Ви обединява и води в съвместната изследователска работа?  

От UFO Disclosure имаме за цел да информираме хората само и единствено с факти. Такива, които са достоверни и в достатъчна степен проверени. Категорично нямаме намерение да казваме на хората какво да правят или накъде да насочват съзнанието си, както множество обединения и движения опитват да правят - т. нар. промиване на мозъци.

Ние сме хора, обединени и убедени в свободата на човешкия избор и търсещи съмишленици и приятели, които вярват в това право на свободен избор.

Голяма част от информацията ни е базирана на наши източници - предимно действащи или бивши служители на специалните служби – ЦРУ, Пентагона, и др., главно в САЩ , но не само. Серж. Клифърт Стоун  от Розуел, Ню Мексико, например, е наш много голям приятел. Данните, които получаваме от него, са основно от военните архиви, които дълги години бях строго засекретени. Тъй като част от тях вече са разсекретени,  информацията от там е добра база за съпоставка и анализ на проучванията и откритията ни през годините.  

По Ваши наблюдения, доколко човечеството напредна в осмисляне на необяснените докрай явления и успя ли да отхвърли тенденциозно налаганите догми през годините?  

Смятам, че хората трябва и имат доста още да се образоват. Ако в България, както и на доста други места, не се говори по тази тема – това не говори много добре за нивото на свободна информация.  За щастие, има части по света, където това е различно. Наблюденията ми са, че в България, ако се напише или спомене нещо, свързано с подобни явления, то се представя от медиите под формата на сензация.

Образоваността позволява всичко онова, с което уфологията се занимава, да се възприема като част от реалната действителност. Ние живеем сред тази истинна среда. И, ако днес или утре хора се сблъскат с необясним факт или явление, то не всички реагират и го възприемат по един и същ начин. Голямата част от населението е ангажирана със задоволяване на най-първичните потребности и не се спира дори и за миг, за да огледа сред какво живее и част от какъв по-голям свят е. Затова и има толкова много случаи, в които хора изпадат в шок и паника, когато се сблъскат пряко с необяснимо за тях явление – предимно от типа полтъргайст, НЛО или странна форма, неотговаряща на наложените конвенционални човешки разбирания и възприятия.

Нека завършим с нещо, което ще пожелаете за читателите на Про Нюз Добрич.

Грижете се светлината ви да не изгасва!

Иван Иванов

Информация за Националната среща-семинар може да откриете на сайта на Обединените български уфолози – ТУК.

c