Петък, 29 март 2024

29.03.2024

Последвайте ни

За собствено предаване с положителни новини и събития мечтае Виктория Симеонова от Добрич

Мечтата ми от дете е да имам собствено телевизионно предаване, в което да представям положителни личности, събития и новини, сподели за Про Нюз Добрич Виктория Симеонова от Добрич. Както вече съобщихме, вчера тя бе отличена със Специална награда в конкурса „Студент на годината” на Софийския университет „Свети Климент Охридски”. Отличието е в раздел „Социални и хуманитарни науки”. То й бе връчено от проф. д-р Филип Мачев - декан на Геолого-географски факултет и председател на журито в тази категория.

„Щастлива съм, че 4-годишните ми усилия в и извън университета, публикациите, отличията и изобщо работата ми през годините в СУ "Свети Климент Охридски" бяха оценени с този престижен приз. Благодаря на Студентски съвет за организацията на събитието, на преподавателите си във Факултета по журналистика и масова комуникация, с които работихме 4 години и благодарение на които се развих като професионалист, на семейството ми, което ме подкрепя във всяко начинание”, сподели Виктория. През юли й предстои защита на дипломна работа в катедра “Аудиовизуална продукция” на тема “Новинарски разкази за доброто”. Плановете й след това включват магистратура по ТВ Продуцентство. Мисля, че магистратурата по Продуцентство ще ми даде необходимите знания за цялостно изграждане на медиен продукт, в който да представям положителни новини, събития и личности, смята Виктория.

Виктория Симеонова от Добрич – със Специална награда в конкурс на СУ „Св. Кл. Охридски”

Попаднах в УНИЦЕФ след като кандидатствах за Шампион за децата и ме приеха в екипа, разказа тя за Про Нюз Добрич. И обясни: „Шампионите са лицата на УНИЦЕФ, които лично представят каузите на Организацията на хората, информират ги за новите кампании и се опитват да привличат благодетели, които да подкрепят каузите”. Докато е в УНИЦЕФ - от януари до средата на април, участва в активното промотиране на кампанията "Заедно срещу насилието в училище", която Организацията развива с медийното партньорство на Нова телевизия. „Обичам да помагам, обичам и да общувам с различни хора - затова и станах част от екипа на УНИЦЕФ. И въпреки че служебните ми ангажименти в Албена в момента не позволяват да работя пряко за Организацията, винаги ще подкрепям каузите им и ще се радвам на положителната енергия, която всички в семейството на УНИЦЕФ носят в себе си”, сподели момичето. То благодари на екипа на УНИЦЕФ България, който й е помогнал да повярва, че има надежда и тя е в ръцете на младите хора.

Виктория изказва своята благодарност и на екипа на "Господари на ефира". В предаването тя е репортер и редактор в продължение на три сезона и през миналата година бе удостоена с наградата за разследваща журналистика на фондация „Радостина Константинова”. На „Господари на ефира” благодари  за доверието и за всички съвети, които са й помогнали да се усъвършенства и развие в реална медийна среда.

От скоро Виктория Симеонова е мениджър „Реклама” в курорта Албена. "Благодаря на „Албена” АД за възможността за развитие, която в момента ми предоставя – за студентите като мен, избрали да останат в България, е важно да успеят да се реализират по специалността си тук, на родна земя", сподели тя.

c