Водещи новини Общество

Благотворителен концерт в помощ на семейството от Добрич, останало без дом

Благотворителен концерт в подкрепа на семейството на прикования на инвалидна количка Калин Иванов и семейството му, останали без дом, след като жилището им е продадено от банка, ще се състои в Добрич. Той е насрочен за 18 часа на 8 май в залата на Общинския младежки център.

“Да подадем ръка на Калин и неговото семейство!”, призовават организаторите. В концерта ще вземат участие съученици и приятели на Силвия, Емилия и Дани – децата на Калин.

Банка изхвърля на улицата семейство с три деца на парализиран мъж от Добрич

Входът за концерта е 3 лева.

Както Про Нюз Добрич първи съобщи, Калин Иванов – баща на три деца от Добрич е парализиран след катастрофа. Семейството му остава без дом, защото заради неплатена ипотека, къщата им е продадена. До няколко седмици семейството трябва да се изнесе. Нужна им е помощ , за да изградят своя нов дом от два гаража.

През последните девет години Калин разпродава бизнеса си, за да си плати лечението и рехабилитацията. „Осъди ни банката през 2014 г. Накрая, 2015  г.заведе дело и вече процедурите на съдебните изпълнители до ден днешен, плюс продадена вече е и къщата”, казва той.

За да не останат на улицата семейство Иванови решили да преустроят два гаража в място за живеене. „Те са бетонни гаражи, отливки и искам да си пристроя към тях кухничка, да си направя баня и тоалетна, да имам нормални условия. И двата гаража ще станат като спални”, добави бащата. За този ремонт са им нужни пари и помощ. Приятели на Калин вече обещали да помогнат – кой с труд, кой с материали

Двете им дъщери  тази година са абитуриентки. Силвия е спестила пари и си е купила тоалет. Емилия пък е получила рокля, дарена от приятелка. Съпричастността не само на близките, но и на непознати, дава кураж на семейството да вярват, че отново ще имат свой дом, разказва Нова телевизия.

Припомняме, че всички, които искат да помогнат, не само с материали, могат да го направят и в epay на КИН:1025464627 или в paypal на masivi_dobrich@abv.bg.

Могат да се свържат с Калин и на лични съобщения.


Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *