Водещи новини - дясно Добрич

Паякът в Добрич започва да действа от октомври, глобата ще е 50 лева

Такса от 50 лева за освобождаване на принудително преместени поради неправилно паркиране автомобили утвърди на заседанието си днес Общинският съвет. Той прие Наредба за организацията, безопасността на движението и дисциплината на водачите на превозни средства и пешеходците на територията на Община град Добрич. Тя беше внесена за днешното заседание, тъй като на сесията през април бяха направени много допълнения и предложения.

Санкцията ще се прилага, когато шофьорите паркират коли в пешеходна зона, в зелени и паркови площи, на места, предназначени за паркиране на автомобили на хора с трайни увреждания и други. Контролните органи блокират автомобила нарушител чрез поставяне на скоби, а на предното стъкло се поставя съобщение до водача. Правят се най-малко пет снимки за констатиране на нарушението. Скобите се премахват само от упълномощени лица и колата се освобождава след заплащане на 20 лева.

Към репатриране на колите ще се пристъпва, ако до три часа след установяване на нарушението и блокирането на МПС водачът не се яви.

Таксите за преместен с „паяк” автомобил ще се плащат на касата на паркинга, където е откаран репатрирания автомобил, за което се издава касов бон. Паркингът ще е охраняем и е на непрекъснат 24 часов работен ден, като престоят на принудително отстранените МПС там се заплаща по 1/един/ лев за час престой.

Репатраторът или т.нар. паяк ще започне да функционира от октомври, след като започне да действа и общинската полиция, обясниха от общинската администрация.

Друго решение, което приеха на заседанието си днес общинските съветници, предвижда забрана за движение на пътни превозни средства с животинска тяга на територията на община Добрич, с изключение на квартал „Рилци“ и атракциони, съгласувани и разрешени от Община Добрич.

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.