Водещи новини

Ден на национален траур за жертвите от ада на “Тракия”

Ден на национален траур за жертвите от тежката катастрофа на автомагистрала “Тракия” е обявен за днес с решение на Министерския съвет.
Правителството изказва своите съболезнования на близките на загиналите, съобщиха от правителствената пресслужба. В тяхна памет националните флагове на всички държавни институции ще бъдат свалени наполовина.

Съболезнования на близките на загиналите изказаха народните представители и областното ръководство на ПП ГЕРБ – Добрич. Те пожелаха скорошно възстановяване на всички пострадали.

Община Добрич изказа искрени съболезнования на близките на загиналите. Тя отмени концерта “Детски хор и приятели” поради обявения от Министерски съвет Ден на национален траур.

 

Поне шестима души загинаха и над 20 бяха ранени, след като в петък, 13 април, около 11.20 ч. пътнически автобус на фирма “Юнион Ивкони” по линията Бургас-София се обърна на 27-ия километър на автомагистрала “Тракия” в района на Вакарел. Инцидентът е станал след сблъсък на автобуса с лек автомобил.

Причината за тежкия инцидент е съприкосновение “между два леки автомобила и автобуса”, твърдят разследващите.

До момента е установено, че автобусът има удостоверение за техническа изправност, а техническият преглед е от 6 февруари 2018 година.

Екипът на ИА “Автомобилна администрация”, който е изпратен в компанията, е констатирал, че автобусът има валиден пътен лист с двама водачи записани за маршрута, единият, от които е управлявал по време на инцидента. Той има валидни карти за квалификация и за психологическа годност, както и валидна дигитална карта, в която се записва работното време на водача.

По думите на регионалния министър Николай Нанков пътната инфраструктура не е причина за инцидента на “Тракия”, като анализ на характеристиките на участъка на катастрофата е показал, че той е в добро състояние от гледна точка на асфалтово покритие, маркировка и мантинели.

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.