Понеделник, 01 юли 2024

01.07.2024

Последвайте ни

132 награди очакват участниците в Световния ден на ходенето 2023 в Добрич

На 7 октомври в Световния ден на ходенето в Добрич ще се проведе спортна проява с възможност на всички желаещи да се включат. Участниците ще могат да спечелят велосипед и множество спортни пособия.

Събитието се организира съвместно с Българска федерация спорт за всички за 31-ви пореден път с финансовата подкрепа на Министерството на младежта и спорта. Под патронажа на министъра на младежта и спорта, доц. д-р Димитър Илиев, събитието се осъществява в рамките на Националната програма за физическа активност и развитие на българското население "БУЛФАР 2021-2024".

Състезанието ще се реализира съвместно с Община град Добрич, ОП "Спортни имоти" и Младежки център – Добрич. Започва на 7 октомври 2023 г. в 10:00 ч. и завършва в 13:00 ч., събитието ще предоставя талони за участие до 12:30 ч.

Участниците ще бъдат разпределени в начални и крайни пунктове, като всеки ще може да избере свой маршрут индивидуално. Възможни са два начални пункта - Младежки център - Добрич и СК "Простор" пред СЗ "Добротица", и два крайни пункта. Може да се участва и с велосипед.

Печелившите талони за участие ще бъдат изтеглени от комисия, а информацията за тях, наградите и начините на получаване ще бъде публикувани на официалния уебсайт и Facebook страницата на Община град Добрич на 10 октомври 2023 г.

Спортното събитие не е само за жителите на града, тъй като то е част от програмата на Международната асоциация спорт за всички ТАФИСА. Целта на събитието е да насърчи системните занимания и предимствата на ходенето като физическа активност, която допринася за здравето, формата, работоспособността и дълголетието на всеки човек.

c