Събота, 27 април 2024

27.04.2024

Последвайте ни

„Гората е живот и ... обща отговорност!“: Лесовъдите в Добруджа отбелязват Седмица на гората

Всяка година, в началото на месец април, лесовъдската колегия отбелязва своя професионален празник – Седмица на гората. Тази година той ще се проведе от 1 до 7 април под мотото: „Гората е живот и ... обща отговорност!“.

Седмицата на гората в ДЛС-Тервел ще бъде открита с урок по Горска педагогика, онлайн изложба на паднали рога и среща с бивши колеги, работили дълги години в стопанството. На 3.04.24г. горски и възрастни хора от дома в село Полковник Савово ще залесят фиданки в двора на социалното заведение. Ден след това служители на стопанството ще почистят горски територии в няколко района. 

И в ДЛС-Балчик ще залесяват за Седмицата на гората с огнеборци от РСПБЗН Балчик и РСПБЗН Шабла. В акцията ще се включат  и ученици от СУ „Асен Златаров“ в Шабла.

Почистване в местността  „Кобаклъка“ организират на 4.04.24г. служителите на ДГС-Добрич. В акцията ще се включат и много граждани. През следващите дни в стопанството ще се състои традиционната среща с пенсионирани служители и урок по Горска педагогика с деца от ОУ „Христо Ботев“ в Добрич.

c