Понеделник, 06 май 2024

06.05.2024

Последвайте ни

Според германската вътрешна министърка зачестилият брой разкрити случаи на шпионаж се дължи на засилената работа на вътрешното разузнаване

Германската министърка на вътрешните работи Нанси Фезер смята, че увеличеният брой разкрити случаи на шпионаж се дължи на факта, че "нивото на заплаха е високо“, поради което разузнавателните служби са предприели допълнителни защитни мерки, предаде ДПА. 
Германската служба за вътрешно разузнаване, официално известна като Федерална служба за защита на конституцията, сериозно е засилила мерките си за борба с шпионажа, заяви Фезер в интервю за в. „Рейнише пост“. 
Тя бе помолена да даде коментар за кандидатите за европейските избори на крайнодясната партия „Алтернатива за Германия“ (АзГ) Максимилиан Кра и Петер Бистрон, които са обвинени във връзки с руски дезинформационни кампании. "Службите за сигурност разкриха, че връзката на АзГ с Русия се простира чак до нашия парламент", каза Фезер. "Точно към това се стреми руският президент Владимир Путин. Той иска да атакува нашата демокрация и се нуждае от сили, които може да използва, за да го направи", обясни германската министърка. 
Кра е критикуван и за прокитайските си позиции, след като един от служителите му бе арестуван по подозрение в шпионаж в полза на Китай, припомня ДПА.

c