Събота, 18 май 2024

18.05.2024

Последвайте ни

С нулево равенство завърши мачът в Албена между Добруджа и Септември

Отборите на Добруджа и Септември не успяха да излъчат победител в дербито на 31-ия кръг във Втора футболна лига, след нулевото равенство в Албена. През първото полувреме по-офанзивният отбор бе този на гостите, които отправиха повече точни удари към вратата на Аргилашки, но капитанът на Добруджа и защитата не допуснаха пробив.

От своя страна, в 23-ата минута Андриан Димитров имаше шанс след добър пас от Ивайло Климентов, ударът му бе неточен. В последните 5 минути от полувремето Добруджа обсади вратата на Димитър Шейтанов и изпълни пет поредни ъглови удара, при изпълнението на които последователно Преслав Йорданов и Здравко Серафимов се разминаха с гола.

След почивката Ангел Ангелов замени Калин Георгиев. Въпреки тежкия терен в Албена заради дъжда, през второто полувреме и двата отбора показаха по-качествен футбол, с повече атаки и удари към двете врати. В 50-ата и 51-ата мин. двата тима си размениха по една опасна атака, но до гол не се стигна. Веднага след това последва корнер за Добруджа, Милен Гамаков нанесе удар с глава, Шейтанов изби в ъглов удар. В 60-ата минута Георги Аргилашки спаси силен изстрел от пряк свободен удар на Митко Митков. Последва натиск от страна на Добруджа до края на мача, с непрекъснати атаки и удари към Шейтанов, но без гол. В първата минута на продължението, след поредно изпъление на ъглов удар, Здравко Серафимов отправи силен удар с глава, който мина на сантиметри от лявата греда.

В следващия, 32-и кръг, Добруджа гостува на Марек. Двубоят е на 13 май от 15.00 ч.

c