Събота, 15 юни 2024

15.06.2024

Последвайте ни

45 години отбеляза детска градина №26 ”Звънче” в Добрич

За дългото си съществуване в нея са възпитавани и обучавани около 7500 деца

Детска градина №26 “Звънче“ отпразнува своя 45-годишен рожден ден с концерт спектакъл „45 години – с Добруджа в сърцата, с обич за децата”. Той се състоя в концертна зала „Добрич“.

„Сърцето на всеки е там, където е роден. А обичта към роден дом, род, Родина е неизмерна част от всеки. Но няма по-голяма удовлетвореност и по-голяма отговорност от това да се грижиш за развитието и възпитанието на най голямата ни ценност – нашите деца, децата на Добрич. Това е мисията на работещите в детска градина №26”Звънче” през всички 45 години. Ако посеем добро, ако им вдъхнем любов към роден край и ги научим да обичат красотата, утре те ще станат добри и достойни граждани на своята Родина България. 45 години развитие, амбиции, доверие, обич, сигурност, традиции“. С тези думи директорът Нелка Ненчева започна своя поздравителен адрес към всички в залата.

Детска градина №26 ”Звънче” е отворила врати за своите възпитаници на 8 септември 1979 година и е с богата история.

За дългото си съществуване в нея са възпитавани и обучавани около 7500 деца. Днес голямото професионално семейство на учебното заведение се състои от 5 групи, където се отглеждат, възпитават, обучават и подготвят за училище все повече деца с всяка изминала година. През тази учебна година те са 139 деца, а за тях се грижи невероятен екип от 22 души, в който си партнират младостта и опита.

ДГ№26”Звънче” създава устойчив модел за качествено възпитание и образование през всичките години чрез непринудено съчетаване ценностите на детството с гъвкавостта на модерните образователни технологии. Можем да се похвалим с оборудвания вече STEAM кабинет за децата от всяка възрастова група за новата учебна година , с цел още от ранна възраст децата, да се учат да работят в екип, да се развива тяхното технологично въображение.

Гости на концерта бяха представители на кметския екип на Добрич, директори от детските градини и училищата в града, бивши директорки на ДГ №26, учители и служители, бивши възпитаници на детската градина.

Празникът продължи с магическо шоу „Сапунени балони“. За всяка група имаше торта и подаръци.

c