Събота, 01 юни 2024

01.06.2024

Последвайте ни

Каварна отбеляза Деня на българския спорт

Каварна отбеляза Деня на българския спорт - 17 май, с редица спортни мероприятия. От 2006 година насам денят е израз на признание за огромните усилия на стотици български спортисти, треньори и деятели в областта на спорта, прославяли името на родината.

Денят на спорта започна, на спортните площадки в двора на двете училищата СУ „Ст. Караджа“ и ОУ „Йордан Йовков“.

Организатор на събитието е община Каварна съвместно с МКБППМН (Местна комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетни и непълнолетни).

Митко Недев, заместник-кмет на община Каварна тържествено откри празника с пожелания за много спортни успехи. Той поздрави треньорите и спортистите за неуморния им труд.

В различни дисциплини, открити демонстрации и тренировки, възпитаниците на учебни заведения и спортни клубове взеха участие в спортния ден.

Участие в тренировките на открито взеха изявени спортистите от:

Клуб по бойни спортове „Калиакра“ с треньор Ариф Арифов, Спортен клуб „Ринг“ с треньор Ердоан Демиров, Спортен клуб по хандбал „Калиакра“ с треньор Красимир Гецов. Преподавателите по физическо възпитание Величка Пенева - учител в ОУ „Йордан Йовков“ и Павел Станчев от СУ „Стефан Караджа“ изиграха волейболни срещи със свои ученици.

По същото време на стадион „Калиакра“ треньора Красен Петков провед ФК „Калиакра 1923“ турнир по футбол на големия изкуствен терен.

Проявите в Деня на българския спорт нямат състезателен характер. Организаторите раздадоха специално подготвени тениски на всички участници с пожелание да продължат да спортуват и никога да не спират.

c