Понеделник, 06 май 2024

06.05.2024

Последвайте ни

Парламентът прекрати пълномощията на Драгомир Драганов от ГЕРБ-СДС като народен представител

Парламентът прекрати пълномощията на Драгомир Драганов от ГЕРБ-СДС като народен представител по негово желание. Депутатите добавиха в дневния си ред като точка втора първо гласуване на законопроект за изменение и допълнение на Закона за хазарта, а третата да е обсъждането на законопроект за изменение на Закона за данъците върху доходите на физическите лица. И двата законопроекта са внесени от Йордан Цонев (ДПС) и Теменужка Петкова (ГЕРБ-СДС).
По предложение на Христо Гаджев (ГЕРБ-СДС) депутатите решиха да удължат законодателната част на заседанието до приключване на дневния ред и след това да има парламентарен контрол.
Народното събрание отхвърли с 91 гласа "за", 78 "против" и 31 "въздържал се" да включи в програмата си разглеждането на доклада за дейността на временната комисия за разследване на корупционните практики в Агенция "Митници" и евентуалната роля на Асен Василев в тях. 
Парламентът ще обсъди на второ гласуване промени в Закона за отбраната и въоръжените сили на Република България и ратифициране на международен договор за Изменение и допълнение № 2 на международен договор (LOA) BU-D-SAB „Самолети F-16 Block 70 и свързана с тях поддръжка" (F-16 Block 70 aircraft and associated support) по програмата на САЩ за чуждестранни военни продажби. 
Предвидено е време за редовен парламентарен контрол. В него се очаква да участват министрите Людмила Петкова, Виолета Касабова, Галя Кондева, Найден Тодоров, Петър Димитров.

c