Неделя, 19 май 2024

19.05.2024

Последвайте ни

Седем села в Община Добричка празнуват днес, на Гергьовден

Седем села в Община Добричка празнуват 6 май - Гергьовден като свой специален  празник. Това са Плачи дол, Стефаново, Одринци, Росеново, Пчелино, Дебрене и Миладиновци. В четири от тях са предвидени празнични мероприятия.

В с. Плачи дол концерт изнесе Държавният фолклорен ансамбъл „Добруджа“. В него се включиха певческите групи към читалището, както и деца от детската градина в селото.  

В празничния концерт в с. Стефаново участваха самодейците от читалището, ученици и деца от детската градина.

За тържеството в с. Росеново заложиха на изпълненията на деца от селото.

Концертът в с. Одринци е с начален час 19.30 ч. и ще се проведе пред кметството.

Кметът на Община Добричка Соня Георгиева уважи поканата  на жителите на празнуващите села и  сподели с тях празничното настроение.  
„Хубав ден Великден, още по-хубав – Гергьовден…“, така в народния ни фолклор определят 6 май. Точно на този ден Стефаново, Плачи дол, Росеново и Одринци отбелязват своите празници. Както повелява традицията, на Гергьовден, когато бележим началото на пролетта, добруджанци смело запретват ръкави не само, за да се трудят, а и за да покажат как се веселят с пробуждането на природата. Желая на всички жители от празнуващите населени места да се радват на плодородна и щедра година, здраве и благоденствие! И нека Св. Георги ги закриля! Честит празник!", сподели Соня Георгиева.
c