Четвъртък, 09 май 2024

09.05.2024

Последвайте ни

ОбС Добрич одобри проект за нови ел. автобуси и изработка на план за организация на движението

Общинските съветници на Добрич приеха предложението на администрацията да се кандидатства с проектно предложение по процедура „Екологосъобразна мобилност“ с финансиране по Националния план за възстановяване и устойчивост с осигуряване на собствен принос и подписване на партньорско споразумение. В проекта Общината ще участва с „Градски транспорт“ и Община Добричка. Идеята е за Добрич да се закупят осем 10,5-метрови електрически автобуси.

Освен за автобусите, Община град Добрич кандидатства за надграждане на интелигентна транспортна система (ИТС) и интегрирани цифрови решения за подобряване на ефикасността и ефективността на обществения транспорт, изпълнение на осветеност на 22 пешеходни пътеки и разработване на Генерален план за организация на движението.

Община Добрич ще купува ел. автобуси с пари от Плана за възстановяване и устойчивост

„За всяка от тези дейности ще има бюджети и срокове за изпълнение“, посочи зам.-кметът Росица Йорданова. Готова е техническата спецификация за Генерален план за организация на движението. С новите превозни средства ще бъдат подменени някои от взетите под наем от "Градски транспорт" 15 дизелови автобуса.

 

c