Неделя, 19 май 2024

19.05.2024

Последвайте ни

Поне два мандата очаква ГЕРБ-СДС в област Добрич в следващия парламент

Деница Сачева обяви, че е готова да съдейства и за акредитацията на Медицинския колеж в Добрич

„Имаме реалистични очаквания и вярваме, че ще имаме поне два мандата в рамките на тези избори. Надяваме се да получим наистина доверието на гражданите“, това каза областният координатор и водач на листата на ГЕРБ-СДС в Добрич Деница Сачева в отговор на въпрос на Про Нюз Добрич.

„Мисля, че стана ясно, че тогава, когато трябва да се правят сложни коалиционни компромиси, това не е добре за никого. Ние винаги сме се съобразявали с гласа на гражданите. Това, срещу което въстанахме на поредните преговори, които, за съжаление, завършиха с лош резултат, беше именно това, че колегите от ПП-ДБ отказваха да признаят факта, че ние сме първа политическа сила и да дадат условия на реципрочност в упражняването на властта. Затова сега апелираме към българските граждани да разчитат на именно тази комбинация от хора, които имат опит, и от хора, които са млади, които тепърва носят заряд, енергия и желание да развиват областта“, каза Деница Сачева.

По думите й „много често на политиката се гледа като на келепир. Затова хора, които са краткотрайно в политиката, не трябва да получават дългосрочно доверие. Затова избрахме именно хора, които са били в политиката, които са били в местната политика, които познават проблемите, знаят какво трябва да бъде направено. И могат да започнат работа веднага, а не тепърва да се учат“, посочи водачът на листата на ГЕРБ-СДС в Добрич.

Тя подчерта, че образованието е един от приоритетите на кандидатите за народни представители от ГЕРБ-СДС.  Много се радвам, че от Бургаския университет „Проф. д-р Асен Златаров“ се съгласиха да открият факултет за обучение на медицински сестри в Добрич.

„След като Общинският съвет гласува в коя сграда ще се помещава, трябва да се започнат максимално бързо действия по акредитация. Готова съм да съдействам лично и сме поели конкретни ангажименти, включително с министъра на образованието. Оттам трябва да направим всичко възможно този факултет да обяви кандидат-студентски прием и да започне да приема студенти. До 25-30 студенти биха могли да започнат да учат в Добрич още от следващата учебна (2025/2026) година. Колкото по-бързо направим това, толкова по-добре“, каза Деница Сачева.

Тя подчерта, че Бургас има много сериозен опит чрез образованието да се вдъхне живот в целия град. „Много бих се радвала Добрич да прилича на Бургас. Можем да направим така, че тук да има както добри образователни институции, така и културни институции, които да събират хората от цялата област и от съседните области. Целта е Добрич отново да бъде град, в който хората да виждат дългосрочно своето бъдеще“, каза водачът на листата.  

„В последното Народно събрание бяха гласувани над 108 млн. лв. за проекти в различните населени места. Заедно с кметовете работихме да ги разпишат бързо и реализацията им да започне веднага“, допълни Сачева.

c