Събота, 18 май 2024

18.05.2024

Последвайте ни

Архиерейският наместник на Добрич Георги Дочев поздравява православните християни

Няма по-голяма радост от тази да се поздравим с тези чудни думи „Христос Възкресе!“ и да отговорим всички ние „Воистину Воскресе!“

Архиерейският наместник на Добричката духовна околия иконом Георги Дочев поздравява православните християни за празника Възкресение Христово с думите:

Възлюбени в Господа братя и сестри, скъпи православни християни!

В тази нощ, светла за православния християнин, всички ние се поздравяваме с думите „Христос Восркресе!“ Празникът на празниците, Пасхата Господня.

Бог толкова възлюби света, че даде Своя Единороден Син, който дойде на света да изкупи първородния грях на нашите прародители Адам и Ева. Със своето възкресение Иисус Христос срази смъртта и даде начатък в живот вечен. Няма по-голяма радост от тази да се поздравим с тези чудни думи „Христос Възкресе!“ и да отговорим всички ние „Воистину Воскресе!“

Искам да пожелая на целия православен свят, на нашия православен български народ и на гражданите на град Добрич преди всичко да имат вяра, надежда и любов, упование в Бога и Господ да ни закриля и помага във всяко едно начинание.

Христос Воскресе!

Воистину Воскресе!

Честит празник, скъпи братя и сестри, православни християни! Амин!

c