Неделя, 02 юни 2024

02.06.2024

Последвайте ни

Започна първото издание на футболния турнир „Хиполенд Къп“ в Добрич (ВИДЕО+СНИМКИ)

Първото издание на футболния турнир „Хиполенд Къп“ събра на стадион “Пионер” в Добрич 16 отбора с най-малките деца във възрастови групи 2017 и 2016. Състезанията се провеждат във формат „футбол 5“. Организатор на турнира е Футболна академия „Добруджа 1919“ със съдействието на Българския футболен съюз. Спонсориран е изцяло от веригата от магазини за детски и бебешки стоки „Хиполенд“.

Скъпи деца, радвайте се на спорта, радвайте се на футбола и знайте, че това е много по-добро, много по-полезно и много по-хубаво за вас, отколкото телефоните, лаптопите и другите лоши неща, които ще ви накарат да сложите очила в 3-ти клас. С футбола няма да се случи, така че бъдете щастливи, играйте футбол спортувайки", каза каза Мариян Колев е изпълнителен директор на веригата хипермаркети за детски и бебешки стоки „Хиполенд“, член на Управителния съвет на сдружението за модерна търговия..

Той пожела по-добрият да победи, но припомни, че това е само една игра – има винаги победител и победен, и няма нужда от лоши емоции.

Участниците в турнира от Добрич, Варна, Шумен, Каварна, Балчик и Търговище играят два дни. 

Между мачовете за децата има анимация осигурена от „Хиполенд“.

Амбицията на организатори и спонсори е турнирът да се превърне в традиционен.

c