Събота, 27 април 2024

27.04.2024

Последвайте ни

Ужасът на АМ "Тракия" - 6-има загинали, борят се живота на 3-годишно дете

Смърт и кръв по време на изключително тежкия пътен инцидент на АМ "Тракия" белязаха неделния ден у нас. По първоначална информация, шестима са загиналите на място, сред които и шофьорът на турския ТИР, който е пресякъл преградните мантинели, навлиза в насрещното магистрално платно и се врязва я няколко автомобила, съобщиха от МВР.

Петима от пострадалите са откарани в Университетската болница в Стара Загора, информира бТВ, позовавайки се на директора на лечебното заведение Йовчо Йовчев. Лекарите се борят за живота на 3-годишно дете, което е с тежка черепно-мозъчна травма, съобщиха от болницата в Стара Загора, цитирани от 24 часа.

Гергана Микова - областен управител на Стара Загора обясни пред бТВ, че шофьорът на ТИР-а, който се е движил от Бургас в посока София, по всяка вероятност е заспал зад волана.

От МВР информираха, че вследствие на опасната маневра на турския ТИР, щети са нанесени на пет леки автомобила и един камион.

Според очевидци, картината на мелето е била ужасяваща - премазани автомобили, повече от които със софийска регистрация. Разследващите заявиха, че докато не бъде отместен ТИР-ът, не може да се потвърди какъв е броят на пострадалите и жертвите в пътния инцидент.

Веднага след призшествието, движението и в двете посоки на магистралата е било спряно от "Пътна полиция". Има образувани километрични опашки.

https://www.youtube.com/watch?reload=9&v=Bp4T0MdEXDU
https://www.facebook.com/svetlana.shepeleva.37/posts/3543575542353476

снимка - видео-кадър БГНЕС

c