Събота, 27 април 2024

27.04.2024

Последвайте ни

Коментар на редактора: Абитуриентски бал 2020 – несъстоял се, но запомнящ се!

Вие спомняте ли си абитуриентския си бал? Аз го помня. След над 30 години го помня. Според мен човек в живота си има три запомнящи се щастливи събития – абитуриентски бал, сватба и раждане на дете.

Випуск 2020 няма да запомни първото събитие. Защото няма да се състои. Или поне не в пълния му блясък. Имам предвид дефилето с официални тоалети в центъра на Добрич, огромните тълпи от възхитени роднини, познати и непознати, скандирането от 1 до 12....

Випуск 2020 ще завърши в условията на COVID-19 – с празни училища, с празни класни стаи, без серенади на учителите и без прегръдки между младите хора, които се разделят завинаги.

Но Випуск 2020 стана по-силен с COVID-19. Защото едни момичета и момчета израснаха заради трудностите, породени от коронавируса. И с такава сила ще преодоляват всички трудности в живота!

Вирусът ще си отиде и животът ще продължи. Дано след години момичетата и момчетата от Випуск 2020 разказват на своите деца и внуци в навечерието на 24 май защо не са имали бал като за нещо атрактивно и непознато. Дано могат с усмивка да махват с ръка и да казват: „Е, така е трябвало да стане...”  

Честито завършване, Випуск 2020!

П. П. Убедена съм, че броенето от 1 до 12 и без балове ще огласи Добрич в дните около 24 май. Дълго, дълго...

Мариела БОНЧЕВА

c