Събота, 27 април 2024

27.04.2024

Последвайте ни

Вълна от доброта: Възрастни хора отделят от пенсиите си и помагат на млади семейства от Добрич

Пенсионери откликват на отправен апел за подпомагане на млади семейства от Добрич и даряват храна. Това съобщи за Про Нюз Добрич съгражданката ни Десислава Първанов, която е един от организаторите на кампанията.

Както вече информирахме, група граждани бяха обединени в спонтанна инициатива за подпомагане с хранителни продукти на млади семейства, останали без доходи, които нямат възможност да хранят децата си.

Днес сред дарителите е бил пенсионер, който предоставил две торби с храни. Всяка от тях съдържала леща, макарони, ориз, захар, брашно, олио и консерва с грах. Възрастният мъж казал, че когато се вземе пенсията на 7 май пак ще дари.

Сред откликналите на апела е и семейство учители. Те споделили, че нямат големи възможности, но много искат да помогнат и ще се включат в инициативата.

Всеки, който желае, може да участва кампанията с хранителни продукти, основно пакетирани, както и в самата организация за събирането им. Желаещите могат да се обърнат към Десислава Първанова на тел. 0892 081221.

c