Водещи новини Здраве Общество

Нов случай на COVID-19 в област Добрич

Жител на област Добрич е с положителна проба за коронавирус, съобщи на брифинг председателят на Националния оперативен щаб ген. Венцислав Мутафчийски. През последното денонощие в страната са регистрирани 30 нови случая, само за изминалата нощ – 18. Общият брой на доказаните случаи на коронавирусна инфекция за страната вече е 611.

От новорегистрираните – 13 са приети в болница. Изследвани са 458 проби.

Случаите в София са 18, в Кюстендил – четири, в Сливен – 2, по един са в Добрич, Пазарджик, Стара Загора, Пловдив.

Сред новозаразените е 62-годишна лекарка – интернист в хирургията на УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов“. В момента жената е на домашно лечение. С нея общият брой на лицата-медицински служители, които са дали положителни проби за коронавирусна инфекция, става 33. От тях 13 са мъже, а жените са 20.

През денонощието е починал мъж на 72 години от Шумен, общо жертвите на COVID-19 са 24.

233 от пациентите, диагностицирани с COVID-19, са под лекарско наблюдение в болнични условия. От тях, 27 са настанените в интензивни структури.

Излекуваните са общо 48, новите случаи са 6. Средната възраст на излекуваните е 47 г. 31 от тях са мъже, а 17 – жени.

По време на брифинга, главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев съобщи, че от изследваните до момента 1016 полицейски служители – 0,7 % са дали положителен резултат. Проф. Мутафчийски информира за резултатите от проведените изследвания сред военните колективи. От тестуваните над 1000 души – без симптоматика, далите положителен резултат са под 0,7%.

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *