Сряда, 15 май 2024

15.05.2024

Последвайте ни

Празнуваха селата Свети Никола и Топола в община Каварна

Днес, на първи май, две села в община Каварна отбелязват своите събори. На площада на с. Свети Никола беше подготвена празнична програма. Жителите и гостите на селото бяха приветствани от кмета на Община Каварна Елена Балтаджиева. Тя пожела Св. Никола да им носи късмет, вяра в доброто и благоденствие.
В празничната програма участваха формация „Чар" от Генерал Тошево и танцов клуб "Българевци" от с. Българево. Кметският наместник Петър Георгиев съобщи, че по традиция ще бъде раздаден агнешки курбан за здраве и берекет.
На мегдана се събраха местни и гости и в село Топола. Елена Балтаджиева похвали домакините с постигнатото през последните години за развитие на селото чрез реализирането на проекти и много труд. Пожела благополучие във всяка къща и семейство, заедно да превръщат с. Топола в още по-желано и добро място за живеене.
Във фолклорната програма взеха участие детска фолклорна танцова школа „Орисия“ и фолклорна група „Мераклии" с ръководител Стела Йорданова, фолклорен танцов състав „Бизоне“ при НЧ "Съгласие 1890“, както и самодейните певчески състави от пенсионерския клуб.
Кметският наместник Ердоан Демирев сподели, че на събора участие вземат и спортисти от клуба по кик бокс под негово ръководство, борба демонстрираха тежкоатлетите от спортен клуб „Добруджански юнак“, представиха се и боксьорите от от СК "Борис Георгиев Моката“ от Добрич. Диджей Алекс повиши градуса на настроението с хубава музика.
c