Образование Регионални - начална Шабла

135 години от рождението на Асен Златаров отбелязаха в училището в Шабла

В Световния ден на добротата, учениците от СУ „Асен Златаров“ в Шабла честваха патрона на своето училище. Сред гостите в залата бяха председателят на Общинския съвет д-р Йорданка Стоева, кметът на общината Мариян Жечев, Маргарита Тодорова-директор на ОУ „Св.Кл.Охридски“ село Дуранкулак, Кирил Йотов -директор на Общински детски комплекс в града, Йордан Михайлов-бивш директор на училището, родителии гости.

На празника присъства и делегация от Мангалия, водени от Лиана Наум. Те подариха на директора на училището цвете и картина на Николае Гаджану.

Тържественият концерт започна с химна на СУ „Асен Златаров“, в изпълнение на учениците от 5 клас.

Водещите разказаха за живота и делото, за поетичното творчество и мисли на проф.Асен Златаров.

В словото си на сцената, директорът на училището, Петранка Валентиноваказа:

„ Празникът на училището е личен празник на всеки от нас. Бидейки част от СУ „Асен Златаров“, ние се докосваме до духа и магията на една традиция, вплела в себе си опита на миналото, силата на настоящето и вярата в новаторството на идния ден.“

От името на кмета на общината, беше прочетен поздравителен адрес до учителите и учениците в училището. В думите си, кметът Мариян Жечев бе изтъкнал обаянието на личността на Асен Златаров, както и завета му към поколенията – Видният учен и общественик, личността с интереси и в изкуството  проф. д-р Асен Златаров – патронът на училището, беше прозрял – „без духовната жажда, без тревогата за истина и красота, човек губи от човешкото…“.

Поздрав за присъстващите в залата бяха танците „Кап-кап“ и „Веселые ребята” в изпълнение на мажоретките при Общински детски комплекс с ръководител Надя Иванова.

От сцената прозвуча и поетична композиция, представена от бъдещите абитуриенти.

Учениците от трети клас с класен ръководител Красимира Никифорова изпълниха театралната композиция „Случка в гората” по Олег Ковачев. Дигиталното оформление на композицията беше дело на Галя Александрова, също техен учител, а  декорът – на преподавателя по Изобразително изкуство, Душко Дуков.

„Идеалът всякога побеждава. Помнете примера на професора, неговото дело и завети.

Бъдете здрави, упорити и целеустремени.

И не забравяйте, че сте възпитаници на нашето училище.“  С тези думи на водещите на тържеството завърши празникът на златаровци.

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *