Петък, 26 април 2024

26.04.2024

Последвайте ни

Отпадна смяната на табелите за вече регистрирани автомобили

От 01.12.2019 влезе в сила промяната на Наредба № i-45 от 24 март 2000 г. за регистриране, отчет, спиране от движение и пускане в движение, временно отнемане, прекратяване и възстановяване на регистрацията на моторните превозни средства и ремаркета, теглени от тях, и реда за предоставяне на данни за регистрираните пътни превозни средства.

От МВР напомниха, че вече не е нужно да бъдат подменяни табелите с регистрационния номер. Промяната важи за автомобили, които имат вече извършена регистрация в България.

Промяната на Наредба № i-45 от 24 март 2000 г. за регистриране, отчет, спиране от движение и пускане в движение, временно отнемане, прекратяване и възстановяване на регистрацията на моторните превозни средства и ремаркета, теглени от тях, и реда за предоставяне на данни за регистрираните пътни превозни средства, влезе в сила от 1-ви декември т.г.

При извършване на покупко-продажба или промяна на постоянният адрес, вече няма да е нужно да се подменят табелите с регистрационен номер. Това ще се извършва единствено при желание от страна на собственика. От 1 декември ще се подменя единствено свидетелството за регистрация на превозното средство.

Снимка: архив, Булфото

c