Водещи новини - дясно Общество

Лепят плакати по пътни знаци в села от община Тервел

Как не трябва да се лепят плакати посочва Община Тервел в страницата си във Фейсбук. Публикувани са снимки от село Каблешково. От тях е видно, че на знак СТОП и на табела за реализиран по Програмата за развитие на селските райони проект са залепени агитационни материали на ПП „ДПС”.

От Общинската избирателна комисия в Тервел съобщиха за Про Нюз Добрич, че при тях са постъпили три такива сигнала – за селата Божан, Каблешково и Безмер. ОИК е излязла с решение и е задължила кметовете на кметства или упълномощените от тях лица да премахнат предизборните плакати тъй като са поставени на нерегламентирани със заповед на кмета на Тервел места. Агитационните материали вече са почистени и от тях няма никаква следа, посочиха от Общинската избирателна комисия.

От там обясниха, че в Безмер нарушението е било идентично като в Каблешкото, извършено също от ПП „ДПС”.

Както Про Нюз Добрич писа, в село Божан нарушенията бяха две. На гърба на табелите, обозначаващи началото и края на населеното място, бяха залепени плакати на „Коалиция за България” по повод отминалите избори за Европейски парламент, проведени през май т. г. На три електрически стълба и едно ел.-табло пък бяха поставени агитационни материали на ПП „ДПС“ във връзка с предстоящите местни избори..

Follow Me:

Related Posts

  1. Мирон says:

    Ай лелее. И това ще ми се издига кандидати. Вие сте тотални неграмотници бе. На тия табели не бива да се лепи, защото общината ще плаща глобата. Демек ако теоритично вие спечелите изборите, после вашата община ще плаща глобата. Що за неандерталци сте?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *