Петък, 26 април 2024

26.04.2024

Последвайте ни

Големи клони се стовариха върху коли в Добрич при бурята

Лек автомобил е с материални щети, след като голям клон се е стоварил върху него по време на бурята днес, съобщиха за Про Нюз Добрич от РД "Пожарна безопасност и защита на населението".

Инцидентът е станал в района на ПМГ "Иван Вазов" по бул. "3 март". Колата е била паркирана там, когато клонът е паднал върху нея. Няма данни в автомобила да е имало хора.

Бурята събори клони и дървета в Добрич и областта (+снимки)

Припомняме, че преди малко повече от месец голям клон падна върху кола по време на движение по булевард “3 март”, отново в района на ПМГ. Тогава в колата бяха 8-годишно дете, което живее в Испания, и дядо му. Докато чакали на светофара, клонът паднал върху задната част на колата. Цялото задно стъкло на Фолксвагена бе строшено. По чудо, детето, което е седяло на задната седалка, не е пострадало.

За по-малко от година три коли на семейство в Добрич са потрошени от паднали клони

Днес клон е паднал и върху изоставена кола в района на Второ ДКЦ в Добрич.

На около 20 сигнала за съборени от бурята дървета и клони в Балчик, Добрич, Тервел, Телериг и Стожер са се отзовали от РД ПБЗН днес.

В профила си във Фейсбук кметът Йордан Йорданов съобщи, че служители на РД "Пожарна безопасност и защита на населението" вече отстраняват падналите големи клони по време на бурята. Утре булевардите ще бъдат почистени от фирмата-изпълнител, посочи кметът и благодари на службите за навременната реакция.

Снимка: Фейсбук

c