Четвъртък, 25 април 2024

25.04.2024

Последвайте ни

За по-малко от година три коли на семейство в Добрич са потрошени от паднали клони

8-годишно дете, което живее в Испания, но е за два месеца на гости на бабите и дядовците си е било в колата, върху която днес се стовари огромен клон от дърво в района на ПМГ „Иван Вазов”. Колата е била управлявана от дядото на детето. Докато чакали на светофара, клонът паднал върху задната част на колата. Цялото задно стъкло на Фолксвагена е строшено. Стъклата са се разпилели в колата и част от тях попаднали дори по предната седалка. По чудо, детето, което е седяло на задната седалка, не е пострадало. То само е много изплашено, разказа за Про Нюз Добрич собственикът на автомобила Йордан Иванов.

Колата е със строшено стъкло и е цялата издрана.

Собственикът съобщи, че ще заведе дело срещу Общината за щетите по колата. Стана ясно, че това е третото такова дело, което семейството води. През есента на миналата година клон паднал върху други две коли на семейството – едната на Иванов, а друга на баща му. Те били паркирани в района на Авиограда. Тогава автомобилите също били със счупени стъкла и охлузени. За двете коли се водят дела за нанесените имуществени щети на обща стойност около 5 000 лева. На първа инстанция гражданите спечелили, но от Общината обжалват делата, обясни Йордан Иванов.

Клон се стовари върху кола по булевард в Добрич

Както Про Нюз Добрич по-рано писа, голям клон падна върху кола по време на движение по булевард “3 март” в Добрич. Инцидентът е станал непосредствено пред сградата на Природо-математическа гимназия. Около половин час клонът е стоял на мястото, заедно с автомобилите, докато пристигне екип, който да го отреже и отстрани.

От Общината съобщиха, че при тях не са получавани сигнали за дървото, от което днес е паднал скелетен клон пред ПМГ „Иван Вазов“. Клонът се е счупил вследствие на фитопатогенни организми /гъби/, които са предизвикали неговото вътрешно гниене и поради метеорологичните условия и загубената си жизненост се е получило пречупване на скелетния клон от неговата основа.

c