Петък, 26 април 2024

26.04.2024

Последвайте ни

Младежи от Добрич ще популяризират сред връстниците си монументите в града

Младежкият клуб Интеракт - програма на Ротари клуб Добрич, стартира новата си лятна инициатива за популяризиране на монументалното  и декоративно изкуство на град  Добрич сред младежта.

Всеки понеделник до началото на септември ще се провеждат едночасови разходки, на които всеки присъстващ ще научи повече за често подминаваните и дори забравени скулптури, паметни плочи, стенописи и пластики на града. Паралелно с инициативата ще се проведат фото конкурс и конкурс за есета.

Вдъхновените от забележителностите на град Добрич ще имат възможността да напишат есета, най-добрите, сред които ще бъдат включени в книжка, която ще се създаде след приключването на акцията.

Млади хора и специалисти взеха участие в “Панаир на професиите” в Добрич

Задължително е присъстващите да правят снимки на видените обекти и да се забавляват. Най-добрите снимки също ще попаднат в книжката.

Първото издание на съвместния проект на Ротари клуб Добрич и Интеракт клуб Добрич ще се проведе на 22 юли от 16:00 ч. пред паметника на братята Кирил и Методий. Там присъстващите ще разберат кои ще са видените монументални творби през този делничен следобед.

Ментори на децата от страна на Ротари клуб ще бъдат Венета Ненкова - културолог и елитен екскурзовод в Рим, и архитект Надежда Пампорова, членове на клуба

c