Четвъртък, 28 март 2024

28.03.2024

Последвайте ни

Млади хора и специалисти взеха участие в "Панаир на професиите" в Добрич

С инициативата си "Панаир на професиите", добричкото формирование на "Интеракт клуб", по интересен начин представи за младите хора в Добрич - поглед към осем вълнуващи професии. На 23 март, в арт пространството на Младежки център "Захари Стоянов", гост-лекторите, поканени от младите клубни участници, споделиха собствен опит - от гледната точка на утвърдения специалист.

За Про Нюз Добрич, членовете на "Интеракт клуб" разказаха, че представените в "Панаир на професиите" - лектори и професионални области, са избрани след обсъждане, на поредица от съвместни дискусии. Отправна точка, за да се спрат на конкретните осем професии, е бил засиленият интерес на младежите, на които предстои съвсем скоро да завършат средното си образование, към точно тези професионални сфери.

По време на "Панаира на професиите", участващите лектори запознаха учениците със спецификата на професията архитект, юрист, актьор, лекар, музикант, журналист и военен специалист.

Какво представлява професията на архитекта, представи за младите хора - арх. Надежда Пампорова. За това, какво изисква да си отдаден на музикалното изкуство, разказа Елена Карабельова - вокален педагог в Студио "Сарандев".

С изработени от тях, информационни постери, членовете на "Интеракт клуб" бяха се подготвили за да покажат какво е тяхното разбиране за спецификата и важността на професиите, представени по време на "Панира".

Това е едва първата инициатива на "Интеракт клуб" Добрич, който беше учреден в края на 2018 година. За да бъдат реализирани и другите техни идеи, тепърва предстоят клубни срещи, обсъждане и отдаденост на каузата добротворчество, разказаха отправилите поглед в бъдещето - млади "интерактори" .

c