Четвъртък, 02 май 2024

02.05.2024

Последвайте ни

Отдават под наем Пункта за управление на животински отпадъци в Тервел

Пунктът за управление на животински отпадъци в Тервел, изграден преди 5 години със средства от Програмата за развитие на селските райони, да бъде отдаден под наем – това предложение на кмета на общината ще обсъди на предстоящото си заседание Общинският съвет. В предложението се посочва, че петгодишният мониторинг за експлоатация на  пункта, е изтекъл и че разходите за неговото функциониране надхвърлят публичните ползи. В община Тервел е постъпило инвестиционно намерение от  фирма за екарисажни услуги „Син кръст 2016” – София, в което се изразява готовност за ползване на пункта под наем.

Съоръжението включва сграда с площ 393 кв метра, в която има три помещения с хладилни камери, два склада, административни и помощни помещения, както и специализиран инвентар. Обектът включва и сграда за енергопроизводство, три специализирани автомобила с товароподемност от 3,5 до 18 т и един електрокар.

Бъдещият наемател трябва да осигури пет работни места за извършване на дейността в Тервел, както и охрана на обекта. Пунктът за управление на животински отпадъци да бъде отдаден под наем чрез публично оповестен конкурс за срок от пет години, предвижда предложението. Първоначалната наемна цена за месец е 1000 лв. без ДДС.

Заседанието на Общинския съвет ще е на 16 юли от 13.30 ч.

c