Събота, 27 април 2024

27.04.2024

Последвайте ни

Деца от уязвими групи в община Добричка тръгват на лятно училище

30 деца от уязвими социални групи в община Добричка ще посещават лятно училище в селата Победа, Стожер, Стефаново и Одърци. Инициативата е по проект за услуги за ранно детско развитие „Равен шанс за децата в община Добричка”. През двата ваканционни месеца – юли и август, ще бъдат сформирани две групи по 15 деца на 5, 6 или 7 години, които досега са посещавали Общностния център в с. Стефаново. С децата ще се организират занимания, които ще помогнат на децата да доразвият своите познавателни и социални умения, преди да постъпят в училище. Образователните елементи ще се комбинират с игри и дейности, обогатяващи познанията на децата за обкръжаващия свят. Лятното училище предоставя дейности за подобряване на предучилищната подготовка на децата, посочват от екипа на проекта. За малките момичета и момчета ще се грижат педагог и медиатор. Програмата предвижда игри в съответствие с предпочитанията на децата, кратки екскурзии,  състезания и викторини. В края на лятното училище децата ще получат пособия за първи клас.

 Услугата е безплатна. Осигурени са материали, консумативи и  закуски. Занятията ще се провеждат до обяд в оборудвани зали и в двора на детските градини. Стартът на заниманията е днес, на 1 юли, в селата Победа и Стожер.

Проектът „Равен шанс за децата” е на стойност 588 000 лева и се финансира от Оперативната програма „Развитие на човешките ресурси”.

c