Събота, 27 април 2024

27.04.2024

Последвайте ни

Вкуса към родното ще припомни фестивал „От българско по-българско на нашата трапеза” в Добрич

Фестивал „От българско по-българско на нашата трапеза” ще се проведе в Добрич на 1 юни от 11 до 16 часа на скейт парка в градския парк „Свети Георги”. Организатор е Асоциацията на земеделските производители в България /АЗПБ/, с подкрепата на Община Добрич. От Асоциацията канят жителите и гостите на града да посетят проявата, „за да си припомним вкуса на българското, за да не забравяме за българските традиции и обичаи, за да не забравяме за нашите корени и за да градим „Земеделие за поколенията”.

Фестивалът има за цел да подкрепи българските земеделски  производители и да популяризира българската продукция. В деня на провеждането му паркът в Добрич ще бъде място, където фермери от цялата страна ще имат възможността да предложат разнообразие от качествени земеделски продукти.

В рамките на събитието се организира фермерски базар, информационна шатра и богата развлекателна програма по случай 1 юни, която ще радва малки и големи през целия ден с концерти, арт-акции, игри и забавления. На откритата сцена ще се изявяват талантливи деца от училището по изкуства СУ „Свети Климент Охридски” и от Арт-център „Палитра“.

Присъстващите ще могат да се запознаят с кампанията „ОСП на фокус“, /”Общата селскостопанска политика на фокус”/ на АЗПБ, както и с интересни филми за добрите практики от родното земеделие. Продукцията на всеки един производител ще се предлага в изложбени шатри.

c