Сряда, 08 май 2024

08.05.2024

Последвайте ни

Общинските съветници в Добрич дариха 560 лева за лечението на пострадалия при катастрофа Десислав

Общинските съветници в Добрич днес дариха 560 лева за лечението на Десислав Иванов, пострадал тежко при катастрофа преди 18 години. Сумата бе събрана, след като майката на младия мъж – Антоанета Малева, раздаде на съветниците книгоразпределители с благотворителна цел. Антоанета Малева се обърна с отворено писмо към местните избраници, в което ги призова да предложат идеи и начини за набиране на средства.

„Десислав в момента се намира в много тежко състояние и изпитва непрекъснати болки. Бих искала този книгоразпределител да ви напомня как една майка набира средства за лечението на сина си” – каза с разтреперан от вълнение глас майката.

Успешна е животоспасяващата операция на Десислав от Добрич

Пред ПроНюз Добрич Антоанета Малева припомни, че в резултат на тежката катастрофа преди години нейният син е парализиран от кръста надолу. Извършени му са поредица от операции. Сега му предстои следваща – за имплантиране на модул, който подава импулси към гръбначния мозък и така действа локално обезболяващо. За лечението са необходими около 60 000 лева, досега в набирателната сметка са събрани около 26 000 лева.

Десислав Иванов е на 37 години, завършил е магистърска специалност „Математика и информатика” и е компютърен специалист. По думите на майка му, предстои операцията да бъде извършена в МБАЛ-Варна.

c