Водещи новини - дясно Образование

Учителка от Добрич бе гост на приема на президента за 24 май

Преподавателят по информационни технологии в ЕГ „Гео Милев” и ЧПГТП „Райко Цончев” в Добрич – Мария Кирилова, бе гост на приема, който президентът Румен Радев и съпругата му Десислава Радева дадоха по случай Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост в Националния исторически музей.

Педагог от Добрич е сред отличените в Националния конкурс „Учител на годината”

Неотдавна Мария Кирилова бе отличена в 22-я Национален конкурс „Учител на годината”, организиран от Съюза на българските учители. Званието й бе връчено от вицепрезидента на България Илияна Йотова на официална церемония в София.  

Тя бе сред поканените над 2000 интелектуалци – учители, писатели, хора на изкуството, артисти и журналисти,  на приема на президента като признание за приноса им към културата и образованието.

В словото си Румен Радев благодари на съвременните будители – хората на духа и подчерта, че е важно не само да се гордеем с езика и културата си, но и да инвестираме в бъдещето на нашите деца.

Преподавател от Добрич и две училища с награди от Министерството на образованието

Приемът се проведе в Националния исторически музей. На него присъстваха вицепрезидентът Илияна Йотова, главата на българската православна църква Патриарх Неофит, главният мюфтия Мустафа Хаджи, Симеон Саккобургготски. Сред гостите бяха още зам.-председателят на Народното събрание Явор Нотев, бившият председател на парламента Огнян Герджиков, лидерът на БСП Корнелия Нинова, Драгомир Стойнев, политически лидери, народни представители и други.

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *