Петък, 19 април 2024

19.04.2024

Последвайте ни

Педагог от Добрич е сред отличените в Националния конкурс „Учител на годината”

Преподавателят по информационни технологии в ЕГ „Гео Милев” и ЧПГТП „Райко Цончев” в Добрич - Мария Кирилова, е един от победителите в 22-я Национален конкурс „Учител на годината”, организиран от Съюза на българските учители. Отличието ѝ бе връчено днес от вицепрезидента на България Илияна Йотова на официална церемония в София.

На церемонията присъстваха много гости, сподели за Про Нюз Добрич Мария Кирилова. Сред тя са вицепрезидентът Илияна Йотова, министърът на образованието и науката Красимир Вълчев и заместникът му Деница Сачева, кметът на столицата Йорданка Фъндъкова, началникът на Регионалното управление по образование в София Ваня Кастрева, президентът на КНСБ Пламен Димитров и други. Основен домакин на събитието бе председателят на СБУ Янка Такева. Прочетен бе поздравителен адрес от министър-председателя Бойко Борисов.

Участниците в конкурса „Учител на годината” тази година са рекорден брой – над 100, сподели Мария Кирилова. Преподавателят по Информационни технологии от Добрич е един от четиримата отличени в категория „Природо-математически науки”. Наградите са диплом, статуетка и звънец.

c