Събота, 27 април 2024

27.04.2024

Последвайте ни

Освобождаването на Кина Драгнева – поради придобиване право на пенсия …преди 2 г.

„На служителите, заемащи ръководни длъжности в структурата на Община град Добрич, какъвто е и случаят с г-жа Кина Драгнева, трудовите правоотношения се прекратяват при придобиване право на пенсия за осигурителен стаж и възраст. Г-жа Драгнева е придобила право на пенсия на 30.05.2017 г.” Това гласи официалният отговор от Община град Добрич във връзка със запитването, което Про Нюз Добрич вчера отправи относно причината за освобождаването на директора на детска ясла №5 „Пролет”. Както вече съобщихме, то предизвика недоволството на родители, които заявиха, че започват подписка против освобождаването на Кина Драгнева. В нейна подкрепа се обяви и екипът на детската ясла. Новината предизвика многобройни коментари в социалната мрежа.

Колективът и родителите от детска ясла „Пролет“ се обявиха в подкрепа на директора Кина Драгнева

На въпроса какво налага това да стане по време на учебната година, от Общината обясняват, че „в детските ясли в Добрич децата се отглеждат без прекъсване през цялата година. В този смисъл прекратяването на трудовия договор на директора не е обвързано с приключване на учебна година.

Предизвестието за прекратяване на трудовия договор, което е с 30-дневен законоустановен срок е връчено на 01.03.2019 г., като е съобразено с предстоящия рожден ден на Детска ясла „Пролет“ през месец март. По закон предизвестието не може да бъде по-дълго от 30 дни.” 

До настоящия момент в Община Добрич не е постъпвало искане за предоставяне на място за подписка.

Детска ясла „Пролет” в Добрич представи обновената си база

Припомняме, че вчера в групата “Майките в Добрич” Веси Димитрова написа по-рано днес: “Здравейте майчета, от общината искат да освобождават г-жа Кина Драгнева от длъжност. Много от родителите не сме съгласни защото тя направи много за нас и нашите деца! Нека се съберем колкото може повече майки от двете ясли “Пролет”,както и родители на бивши ученици и да направим подписка и протест “против” освобождаването й!“

В последвалите коментари много от майките заявяват подкрепата си за Кина Драгнева и напомнят, че тя не само наложи детска ясла №5 в кв. „Дружба“ като най-добрата в града, но за кратко време успя да промени целия облик на детската ясла на ул. „Екз. Антим“ I, след като тя бе обединена с ДЯ „Пролет“. Родителите подчертават, че директорката знае имената на абсолютно всички деца в яслата.

С обновена база детска ясла „Пролет” в Добрич посрещна 54-и рожден ден (снимки)

Колективът на детска ясла №5 “Пролет”- също обяви, че „твърдо застава зад своя дългогодишен директор – г-жа Кина Драгнева и подкрепя инициативата на родителите и обществеността против освобождаването й от длъжност“.

c