Петък, 19 април 2024

19.04.2024

Последвайте ни

Колективът и родителите от детска ясла „Пролет“ се обявиха в подкрепа на директора Кина Драгнева

Родители организират акция в знак на несъгласие с освобождаването на директора на детска ясла №5 „Пролет“ в Добрич Кина Драгнева.

В групата "Майките в Добрич" Веси Димитрова написа по-рано днес: “Здравейте майчета, от общината искат да освобождават г-жа Кина Драгнева от длъжност. Много от родителите не сме съгласни защото тя направи много за нас и нашите деца! Нека се съберем колкото може повече майки от двете ясли "Пролет",както и родители на бивши ученици и да направим подписка и протест "против" освобождаването й!“

В последвалите коментари много от майките заявяват подкрепата си за Кина Драгнева и напомнят, че тя не само наложи детска ясла №5 в кв. „Дружба“ като най-добрата в града, но за кратко време успя да промени целия облик на детската ясла на ул. „Екз. Антим“ I, след като тя бе обединена с ДЯ „Пролет“. Родителите подчертават, че директорката знае имената на абсолютно всички деца в яслата.

Колективът на детска ясла №5 "Пролет"- също обяви, че „твърдо застава зад своя дългогодишен директор - г-жа Кина Драгнева и подкрепя инициативата на родителите и обществеността против освобождаването й от длъжност“.

От коментарите в групата "Майката в Добрич" стана ясно, че подписките ще бъдат пред детска ясла "Пролет", която се помещава в кв. “Дружба“ и в центъра в града.

Засилен интерес към дните на отворени врати в детските заведения в Добрич

По информация на Про Нюз Добрич, Кина Драгнева е навършила пенсионна възраст на 30 май 2017 година. В края на същата година - 1 ноември 2017 г., след като бе извършено сливане на детски ясли, яслата на улица "Екзарх Антим I" прие името "Пролет", а Кина Драгнева бе назначена за директор на двете ясли, обединени като ДЯ "Пролет".

Детска ясла „Пролет” в Добрич представи обновената си база

Силната й мотивация да създаде и обнови базата на ДЯ "Екзарх Антим I" надмина очакванията на всички. За два месеца в края на 2017 година тя успя да оборудва двора на детското заведение с нови детски съоръжения, осигурени изцяло от дарения. През 2018 година, реновира, оборудва, обзаведе целия първи етаж на детското заведение и то придоби европейски стандарти. Оборудва физкултурен салон, направи зала за развлечения, модернизира и обнови цялата материална база. Това също стана факт, основно с подкрепата на дарители. В момента Кина Драгнева и екипът на детската ясла подготвят честването на 55-годишнината на детското заведение, което е насрочено за 1 юни.

С обновена база детска ясла „Пролет” в Добрич посрещна 54-и рожден ден (снимки)

По-рано днес Про Нюз Добрич отправи запитване до Община Добрич във връзка с освобождаването на Кина Драгнева, включително и какво налага това да се случи точно сега - по време на учебната година. До момента отговор на въпросите не е получен.

c