Петък, 26 април 2024

26.04.2024

Последвайте ни

70-годишен юбилей празнува председателят на Добричкия Общински съвет Пламен Станчев

70-годишен юбилей празнува днес Пламен Станчев – председател на Общинския съвет в община Добричка.
По повод юбилея той направи кратка равносметка. Споделя, че е пътувал на много места по света, не е бил само на Северния и Южния полюс. Посетил е 86 държави, няколко пъти е обиколил света. Четири пъти му се е налагало да сменя професията си, в което той вижда позитив.

Роден е на 8 март 1949 г. Завършил е ВВМУ “Н. Й. Вапцаров” във Варна. Работил е като корабен механик в търговския флот. Бил е ръководител на група към Научно изследователския институт по корабостроене във Варна, главен енергетик на „ВиК“-Добрич, началник на служба „Специализиран транспорт“ към МВР за област Варна, отговарял за Добрич, Варна и Шумен.

Бил е и земеделски производител. Имал най-голямата зайцеферма в Североизточна България – с над 1200 заека. Ликвидирал я, когато станал кмет на село Котленци, община Добричка. В следващия мандат става общински съветник в ОбС Добричка, а от 31 януари 2019 година – и председател на Общинския съвет.
През свободното си време рисува. Негови картини има във Венецуела, Япония, Русия, Украйна, Турция, Гърция, на ного места у нас.
Съпругата му е известният стоматолог д-р Румяна Станчева, чиято професия е наследила и дъщеря им д-р Любов Станчева. Синът им е в частния бизнес.

Пламен Станчев е горд, че има две внучки, двама внуци и дори една правнучка.

Обръщайки поглед назад, споделя, че е доволен от живота си, от това, което е направил и постигнал.

c