Вторник, 07 май 2024

07.05.2024

Последвайте ни

По „Красива България“ ще ремонтират помещенията в детската ясла в Тервел

Проектът на Община Тервел за обновяване на помещенията на детската ясла в гр. Тервел е одобрен за изпълнение в тазгодишната кампания на програма „Красива България“.

С финансиране от нея и собствени средства добруджанската община ще направи нова подова настилка от ламиниран паркет във всички помещения, ще се обновят изцяло санитарните възли и мокрите помещения, ще се подменят всички врати и остъклени прегради с нови от PVC и алуминиеви профили, ще се измажат и боядисат всички помещения в детското заведения.

Съгласно правилата на финансиращата програма при изпълнение на строителството освен персонала на фирмата – изпълнител, трябва да вземат участие и наети от Бюро по труда в гр. Тервел безработни лица.

Общият бюджет на проекта за строителство е 234 960 лева с ДДС.

Двуетажната сграда е построена преди повече от петдесет години и оттогава се ползва като детска ясла. Тя е санирана, като са подменени дограми на всички външни ограждащи елементи, положена е топлоизолация по стените. Извършен е основен ремонт на покрива, благоустроено е дворното пространство. Изпълнени са мерки за достъпна архитектурна среда. Интериорните елементи на сградата не са променяни от нейното построяване до настоящия момент – повече от 50 години.  

От 2016 г., до настоящата година Община Тервел не е пропускала година, в която да не кандидатства в Проект „Красива България“. Одобрени и реализирани са общо 9 проекта на общината в този период, вкл. и през 2017 –та година – две проектни предложения. Тази година ще бъде реализиран десети пореден проект по програмата. Община Тервел работи с Проект “Красива България“ от 2006 година и в миналото също е получавала подкрепа за различни дребномащабни ремонтни дейности. Част от значимите обекти, получили подкрепата на програмата са общинският музей, големият градски фонтан, църквата „Свети великомъченик Георги Победоносец“ в гр. Тервел, репетиционните зали на читалището и много други. До момента, при ретроспекция на десетките проекти, реализирани с подкрепата на Проект „Красива България“, най—крупна сума – 250 000 лева общината е получила за груб строеж на църковния храм в гр.Тервел през 2009 г.

c