Петък, 26 април 2024

26.04.2024

Последвайте ни

Приеха по спешност в болница бащата на Вальо, чиято история трогна мнозина

Бащата на останалия без майка 11-годишен Вальо от с. Поручик Кърджиево, чиято история трогна мнозина, е приет по спешност в болница. Той е с белодробно заболяване и проблеми с черния дроб. Поради недохранване, са се появили и проблеми със стомаха. В сряда е припаднал и е бил откаран по спешност в болница. В момента е настанен във Второ вътрешно отделение, сподели за Про Нюз Добрич Стоянка Маринова от фейсбук групата „СПАСИ Добрич”.

„Малкият Вальо ми се обади разплакан. Молеше да помогнем на баща му, защото само него си има”, разказа тя.

Добри хора ще ремонтират дома на Вальо, чиято история трогна мнозина

Станало ясно, че бащата – 62-годишният Валентин Жеков, преди време не се е лекувал, защото лекарствата били скъпи и не е могъл да си ги позволил. Сега състоянието му се е влошило и се наложило приемането му по спешност в болница. Стоянка и още една жена се редуват, за да му носят храна.

Дори престоя в болницата не може да си плати. Три месеца има неплатени осигуровки, обясни Стоянка Маринова.

За да може мъжът да се лекува, трябва да се платят осигуровките му за трите месеца, които възлизат на около 60 лева. Почти още толкова са нужни за престоя му в болницата, който се очаква да продължи около 10 дни т.е. общо 57,50 лева. Валентин няма с какво да си купи и лекарствата, които предстои да му изпишат. Очакванията са те да струват около 120 лева.

Благодетели сбъдват мечтите на малкия Вальо, останал скоро без майка

Стоянка се надява да има добри хора, които да помогнат за осигуряване на тези средства. В противен случай ще се наложи да използва събраните за ремонта на дома им в село Поручик Кърджиево средства, за да се осигури лечението на бащата.

Маринова сподели, че малкият Вальо в момента също е болен. Той е с грип и за него се грижи баба му.

Желаещите да помогнат могат да го направят с превод по

Банкова сметка
BG43SOMB91301011689601
Йонка Иванова

Като основание трябва да бъде записано, че средствата са „за лечение на бащата на Вальо”

При необходимост, може да бъде търсена и Стоянка Маринова – телефон 0893 928 662

c