Крими

Съдът остави в ареста 67-годишен побойник от с. Дончево

Окръжен съд – Добрич е оставил без уважение, подадената молба от 67-годишния С.С., за изменение на наложената му от Районния съд мярка за неотклонение „задържане под стража“ в по-лека, информираха от пресцентъра на ОС-Добрич.

Мъжът е привлечен, в качеството на обвиняем, за това, че на 17 януари 2019 г., в с. Дончево, е причинил тежка телесна повреда на мъж от Добрич. Пострадалият е в болница с черепно-мозъчна травма и други наранявания, обусловили постоянно общо разстройство на здравето опасно за живота.

От данните по делото става ясно, че престъплението е било извършено след употреба на алкохол и възникнал спор между двамата мъже, който в последствие прераснал в сбиване.

Съдебният състав е преценил, че от събраните до момента доказателства може да се направи обосновано предположение за съпричастност на обвиняемия към извършеното тежко умишлено престъпление, което се наказва с лишаване от свобода от 3 до 10 години.

Според въззивния съд, първата инстанция правилно е взела предвид предходните осъждания на обвиняемия, както и представените негативни характеристични данни за него. В тази връзка правилно е прието, че съществува реална опасност при по-лека мярка на процесуална принуда мъжът да извърши престъпление или да се укрие, посочват в мотивите си от съда.

Определението на Окръжния съд е окончателно – не подлежи на обжалване и протест.

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *