Водещи новини - дясно Общество

Представят в Добрич най-големия Исторически парк в света

На 4 февруари от 18 часа в Добрич ще се състои представяне на най-големия Исторически парк в света. Той ще се простира на над 400 декара площ, близо до Варна, на 70 километра от Добрич. Замислен като мащабен комплекс, тойще предлага на българските и чуждестранни посетители интерактивно пътуване до 10 000 години назад във времето през петте епохи на човешката цивилизация. На място ще бъде пресъздадено развитието ѝ, случило се по нашите земи от епохата на халколита и неолита, през славната история на траките и Рим, до разцвета на Първото и Второто българско царство.
Повече за историческия парк заинтересованите ще научат по време на представянето, което ще се състои в Колеж – Добрич ЖК “Добротица” № 12.
Входът е безплатен, но поради ограничените места в залата е необходимо предварително записване тук или на телефон: 0883 555 574

Най-големия Исторически парк в света изграждат на 70 км от Добрич

Чрез различни интерактивни и сетивно-образователни формати Паркът ще предлага на посетителите досег с древни и антични култури, превръщайки се в абсолютна революция в културно-историческия туризъм и запълвайки нарастващото търсене за исторически забележителности в световен мащаб.

Тематични занаятчийски курсове, исторически представления и филми, обучения в древни бойни и битови умения, конна езда, теоретични семинари, изложби и точни възстановки на обекти, предмети и начин на живот от миналото ще бъдат представени в петте исторически епохи на разположение на посетителите.

Наред с тях са предвидени и традиционни места за отдих и хранене с ястия по автентични рецепти от антични времена, приготвяни само с натурални български продукти. За допълнително изживяване ще бъде създадена детска зона, киносалон и сувенирен магазин с автентични български възстановки от художници-майстори на артефакти от миналото и много други.

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *