Образование

Възпитаник на СУ „П. Р. Славейков” е номиниран за наградите на фондация „Димитър Бербатов”

Йоан Димитров Димитров, ученик в 4 б клас в СУ „Петко Раков Славейков” е номиниран за наградите на фондация „Димитър Бербатов”, съобщиха от училището. Той ще се състезава в област Наука, сфера Математика.

Йоан е номиниран от Милена Аврамова, която посочва Топ 5 от постиженията на малкия славейковец, а именно:

Първо място (единствено, с максимален резултат) – IV клас, регионално класиране – Добрич, XXVI Национално Коледно математическо състезание – 8 декември 2018 г. Състезанието е в календара на СМБ и МОН;

Първо място (единствено) – IV клас, областно класиране – Добрич, XXVI Национален математически турнир „Иван Салабашев“ – 1 декември 2018 г. Състезанието е в календара на СМБ и МОН;

Първо място (единствено) – III клас, областен кръг – Добрич, 17.03.2018 г., Национално математическо състезание „Европейско кенгуру“. Състезанието е в календара на МОН;

Втора награда (Silver Award, поделена) – III клас, финал – Тайландска международна математическа олимпиада (TIMO) – Банкок (Тайланд), 20-23.02.2018 г.;

Първо място (поделено, с максимален резултат) – III клас – ХII Областно математическо състезание „Малкият принц“ – Варна, 28.04.2018 г.

Йоан е член на Клуб 2016 и Клуб 2017 на Фондация “Димитър Бербатов”.

Номиинациите за наградите на фондация „Димитър Бербатов” стартираха на 19 декември 2018 г. (11.00 часа българско време) и ще продължат до 8 февруари 2019 г. (17.00 часа българско време).

Жури, което, освен представители на фондацията, включва и експерти от всяка област (Спорт, Изкуства, Наука) ще прецени кой от всички номинирани най-много заслужава да получи наградата в съответната област и в съответната възрастова група. Конкретните членове на журито ще бъдат обявени в уебсайта на проекта след приключването на периода за номинации.

Ще бъдат наградени общо 9 деца от училища в страната или в чужбина: по три във всяка област на изява и в нея – по едно във всяка възрастова група (от І до ІV клас, от V до VІІІ клас и от ІХ до ХІІ клас).

Всички деца, които ще попаднат в КЛУБ 2018, независимо дали ще бъдат наградени, ще бъдат включени в алманаха “Успелите деца на България”, който Фондация “Димитър Бербатов” ще издаде и за 2018 година.

Награждаването ще се извърши на официална церемония прeз 2019 г., на която ще присъства Димитър Бербатов. Кога точно – зависи от броя номинации, които ще постъпят за обработване и за оценяване от журито, както и от възможностите на Димитър Бербатов да бъде в страната.

 

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *