Водещи новини - дясно Общество

Подава се вода към част от кварталите, засегнати от аварията в Добрич

Започнало е подаване на вода към част от кварталите на Добрич, които пореден ден са без вода.

Дежурният диспечер във “ВиК” съобщи, че от ул. “Ген. Георги Попов” се захранват квартал “Строител” и част от ул. “Димитър Ковачев” /на север от Новата поща/. Към кв. “Христо Ботев” също се подава вода, но, тъй като тръбата е с три пъти по-малък диаметър, засега тя е стигнала само до първите етажи.

Без вода остава районът на аварията, както и блоковете с номера 20 и 21 в кв. “Балик”.

При отстраняване на аварията, възникнала при направата на връзката на новия и стария водопровод на кръстовището на улиците “Орфей” и “Димитър Ковачев”, ще може да бъде възстановено нормалното водоподаване в района, посочи още дежурният диспечер.

Припомняме, че поради направа  на водопроводна връзка на кръстовищeто на ул.”Орфей” и  ул.”Димитър Ковачев” бе спряно водоподаването в района на 10 януари /четвъртък/. Вечерта водата бе пусната, но направата на връзката наложи спирането й и на 11 януари /петък/. Поради авария при направа на  връзката кварталите в района останаха без вода и през нощта на петък срещу събота, както и в съботния ден, 12 януари. Малко след като бе обявено, че връзката е възстановена, аварията пак изби и това наложи отново спиране на водата, която до високите етажи така и не бе стигнала. Отстраняването на аварията продължава и днес, 13 януари.

Днес на място бяха кметът Йордан Йорданов и заместникът му арх. Боян Коларов, видя репортер на Про Нюз Добрич.

Припомняме, че днес Община град Добрич осигурява две водоноски, с вода само за санитарни нужди. Водоноските са разположени в кв. “Христо Ботев” /на паркинга между Пазара и “Горнооряховска скара”/ и кв. “Строител” /до детската градина/. Осигурената вода не е годна за пиене и готвене, може да се ползва само за хигиенни нужди.

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *